Olga Korboet
NOS SportAangepast

Turnlegende Korboet verkoopt olympische medailles

Vier keer goud en twee keer zilver. Met die olympische medailles van München (1972) en Montreal (1976) gaat Olga Korboet de geschiedenis in als één van de meest legendarische turnsters aller tijden. Echter, ze heeft het eremetaal noodgedwongen van de hand moeten doen.

Korboet, nu 61 jaar oud, zit volgens Russische media krap bij kas. Om die reden heeft ze haar medaillecollectie verkocht. De opbrengst zou 175.000 euro bedragen. Naast de medailles heeft ze ook nog andere memorabilia verkocht. In totaal bracht de veiling 315.000 euro op. De volledige collectie is hier te zien.

Olga Korboet

De in Grodno geboren turnster staat vooral bekend om haar acrobatische kwaliteiten en haar charisma. Vooral op de evenwichtsbalk en de brug met ongelijke leggers heeft Korboet voor een omwenteling gezorgd in het turnen.

34 kilogram

Voor haar tijd lag de nadruk meer op elegantie en waren de turnsters doorgaans ouder. Sinds het sensationele olympische debuut in München van de toen 17-jarige Korboet, destijds 1,50 meter en slechts 34 kilogram, wordt acrobatiek hoger aangeslagen.

1972: Korboet pakt goud op evenwichtsbalk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl