De ingang van de moskee in Berlijn

'Ontmoetingsplaats voor radicale moslims' in Berlijn gesloten

Duitsland heeft de omstreden moskeevereniging Fussilet 33 verboden. De vereniging beheerde een moskee in Berlijn waar Anis Amri regelmatig kwam. Hij geldt als de dader van de terroristische aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, vorig jaar december.

De moskee in het Berlijnse stadsdeel Moabit was volgens de politie een ontmoetingsplaats voor radicale moslims. Vorige week werd al bekend dat de moskeevereniging het huurcontract voor de moskee heeft beëindigd en het gebedshuis dus zou sluiten. Toch is de vereniging nu ook verboden. De politie van Berlijn heeft vanochtend vanwege het verbod zeker 24 gebouwen doorzocht. Of daar mensen bij zijn aangehouden of dat er spullen in beslag zijn genomen is onbekend.

Vrachtwagen

Anis Amri kwam volgens de Duitse politie regelmatig in de moskee. Op de avond van de aanslag op de kerstmarkt werd hij daar nog gezien. In de moskee zou ook geld voor terroristische aanslagen in Syrië zijn ingezameld. Ook vermoedt Duitsland dat de moskee een plaats was waar mensen radicaliseerden.

Amri reed op 19 december met een vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. Hij doodde daarbij twaalf mensen. Meer dan vijftig mensen raakten door zijn actie gewond. Amri werd een paar dagen later in Italië doodgeschoten door de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl