NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 28 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, nieuwe regenbuien trekken vanaf het zuidwesten het land over, met kans op een onweersbui. Af en toe kan de zon zich even laten zien. Het wordt maximaal 7 graden.

Wat heb je gemist?

Het bedrijf SpaceX dat commerciële ruimtevluchten ontwikkelt, wil eind volgend jaar de eerste twee toeristen rond de maan vliegen. Volgens directeur Elon Musk hebben de twee SpaceX zelf benaderd voor de vlucht, en hebben ze al een flinke aanbetaling gedaan. De reis gaat een week duren.

Het duo, dat elkaar kent, zal een week lang onderweg zijn. Wie de twee zijn wilde Musk niet zeggen. Hij wilde alleen kwijt dat het "niemand uit Hollywood" is. "Ze zijn zeker niet naïef en we zullen er alles aan doen om de risico's te beperken, maar er blijft een risico." Ze weten waar ze aan beginnen, voegde Musk eraan toe.

Jacques Tichelaar, de Commissaris van de koning in Drenthe geeft toe dat hij zijn schoonzus heeft voorgedragen voor een ontwerpopdracht voor een gebouw van de provincie.

Tichelaar erkent dat volgens de Volkskrant in een brief aan Provinciale Staten, die in handen is van de krant. Eerder zei Tichelaar nog dat een topambtenaar de verantwoordelijkheid daarvoor had genomen. Hij benadrukt in de brief dat hij niet sturend heeft willen optreden en dat hij de ontstane situatie betreurt.

Jacques Tichelaar bij spoedberaad vorige week met Provinciale Staten

Bij een ongeluk met een klein vliegtuig in Californië zijn zeker vier mensen omgekomen. Het propellervliegtuig met vijf inzittenden, kwam kort na het opstijgen in de problemen en stortte neer in een woonwijk in de buurt van Los Angeles.

Het huis waar het vliegtuig op neerkwam en twee huizen ernaast vlogen in brand. Naast de vier doden zouden er ook drie gewonden zijn en wordt er nog gezocht naar drie tot vijf vermiste bewoners van de getroffen huizen.

Een meisje dat aan boord was, werd bij de crash uit het toestel geslingerd en zou het overleefd hebben.

Vliegtuigje stort neer op huizen

Verder vandaag...

Het is vandaag Zeldzameziektendag. Op een conferentie wordt bekendgemaakt welke adviezen het Nationaal Plan Zeldzame Ziekten geeft voor patiënten met zeldzame aandoeningen.

Verder presenteert de NS het jaarverslag 2016. Uit voorlopige cijfers bleek al dat er vorig jaar iets meer treinen op tijd aankwamen; 91,3 procent tegenover 91 procent in 2015.

En het is de laatste carnavalsdag. Om middernacht is het feest officieel afgelopen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl