Roger Federer
NOS SportAangepast

Federer wint eerste partij sinds Australian Open probleemloos

Roger Federer heeft zijn eerste partij sinds het veroveren van de titel op de Australian Open overtuigend gewonnen. De Zwitser had in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Dubai geen moeite met de Fransman Benoît Paire: 6-1, 6-3.

Federer kwam de afgelopen vier weken niet in actie. Hij liet onder meer de ontmoeting in de Daviscup met de Verenigde Staten aan zich voorbijgaan.

Na de afmelding van Rafael Nadal probeerde Richard Krajicek Federer over te halen om naar het toernooi van Rotterdam te komen, maar daar had de mondiale nummer tien geen oren naar.

Woonplaats

In zijn woonplaats Dubai, waar hij al zeven keer de titel veroverde, keerde Federer terug met een overtuigende zege (55 minuten) op Paire, die zich van zijn slechtste kant liet zien. De Fransman grossierde in fouten en smeet zijn racket met regelmaat naar de grond.

Op het sterk bezette toernooi van Dubai heeft Federer, die nu de winnaar van het Russische onderonsje Michail Joezjni en Evgeni Donskoi treft, deze week concurrentie van onder anderen Andy Murray en Stan Wawrinka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl