Brands trekt gretigheid PSV-selectie in twijfel

Marcel Brands steekt de hand in eigen boezem na de desastreuze nederlaag van PSV tegen Feyenoord (2-1). De technisch manager vindt de selectie "kampioenswaardig", maar mist in de groep vooral de honger naar nog een landstitel.

Brands trekt gretigheid PSV-selectie in twijfel

Het verlies in De Kuip betekent dat PSV vrijwel kansloos is geworden voor een derde opeenvolgende landstitel. Het gat met de Rotterdammers is met nog tien wedstrijden te spelen elf punten.

Verzadiging

"We verliezen terecht van Feyenoord", klinkt het realistisch bij Brands. "Ik voel me daar ook verantwoordelijk voor. Blijkbaar hebben we een selectie die niet meer hongerig genoeg is om een derde titel te winnen."

"Het zou niet zo mogen zijn dat de verzadiging toeslaat, helemaal als je weet wat een kampioenschap kan losmaken", zegt Brands verder. "Feyenoord was wel bereid om tot de bodem te gaan. Wij kwamen daarin een stuk minder voor de dag."

'PSV moet nu vol voor de tweede plaats gaan'

Brands legt zich erbij neer dat Hawk-Eye uiteindelijk voor de beslissing zorgde. "Het was heel miniem, maar als het zo is, dan is het zo", zegt hij daarover.

Brands verwacht niet dat het systeem binnen afzienbare tijd bij elke eredivisiewedstrijd wordt toegepast. Nu werd het systeem een halfjaar in Amsterdam gebruikt en de rest van het seizoen in Rotterdam.

"Het is eigenlijk niet betaalbaar voor de Nederlandse clubs. Het kost ongeveer drie à vier ton om in een stadion op te hangen."

Doorselecteren

De verhalen dat PSV afgelopen zomer al zijn selectie had moeten verversen, wijst Brands van de hand. "Je kan spelers niet zomaar wegsturen. Als we nu bovenaan hadden gestaan, zegt iedereen dat we heel knap de selectie bij elkaar hadden gehouden."

De technisch manager houdt er rekening mee dat zijn selectie komende zomer uit elkaar kan vallen, maar spreekt het niet uit.

Phillip Cocu verlaat het veld van de Kuip na de nederlaag tegen Feyenoord

"We gaan kijken wat de komende maanden gaan brengen en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. Het is nog koffiedik kijken. Ik denk dat er nog een belangrijk doel is: vol voor de tweede plaats gaan."

Brands vindt dat PSV het eerder heeft laten liggen. "Ik denk dat we voor de winterstop al veel fouten hebben gemaakt, dan begin je vervolgens aan een bijna onmogelijke inhaalrace."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl