NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 27 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vanuit het westen gaat het regenen. Vanmiddag wisselen buien en droge momenten elkaar af. Wel kan er hagel vallen en is er kans op onweer. Met een stevige wind uit het zuidwesten wordt het vandaag zo'n 10 graden.

Wat heb je gemist?

De uitreiking van de Oscars in Los Angeles is geëindigd in verwarring. De film La La Land werd uitgeroepen tot Beste Film. Maar even later bleek dat er een verkeerd kaartje in de envelop zat. Moonlight bleek de beste film. De producers van La La Land stonden al hun dankwoord te houden toen ze ineens werden onderbroken. "Het is toch Moonlight. Ik maak geen grap."

In de envelop zat het verkeerde kaartje

Schaatser Kai Verbij is de nieuwe wereldkampioen sprint. Op het WK in Calgary won hij geen enkele afstand, maar hij reed de meest constante tijden. Op de afsluitende 1000 meter ging Verbij nog bijna onderuit, maar hij kwam toch met de schrik vrij. De Noor Havard Lorentzen werd tweede, gevolgd door Kjeld Nuis.

Wereldkampioenen Kai Verbij bedankt het publiek

Een op de zes automobilisten weet niet welke banden er onder zijn auto zijn gemonteerd. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van brancheorganisaties Bovag en de Vaco. In Nederland is geen winterbandenplicht. Toch willen de brancheorganisaties dat de overheid ingrijpt.

De man die met een pick-uptruck inreed op een Mardi Gras-parade in New Orleans had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij had volgens de politie vermoedelijk geen terroristisch motief. Bij het incident in New Orleans raakten 28 mensen gewond. Drie van hen liggen er nog in het ziekenhuis.

Verder vandaag...

De Slag in de Javazee wordt vandaag herdacht. Dat gebeurt onder meer in Den Haag en Den Helder, maar ook in Jakarta en Surabaya. De Slag in de Javazee is vandaag precies 75 jaar geleden. Ruim 900 Nederlanders kwamen om het leven.

En de rechtbank doet uitspraak in de zaak van een dode fruitplukster. Een 35-jarige Pool wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben omgebracht. Daarna zou hij haar hebben begraven op het terrein van een fruitbedrijf in het Gelderse Ophemert. Tegen de verdachte is veertien jaar cel geëist.

Ook is het weer tijd voor het jaarlijkse persmoment van de koninklijke familie in Lech. Dit moment hangt nauw samen met de mediacode die sinds 2005 geldt. In ruil voor een serie foto's aan het begin van de vakantie wordt de familie verder met rust gelaten.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl