NOS NieuwsAangepast

Arrestant (22) bijt politieman in zijn gezicht

In Hengelo heeft een man vannacht een politieagent in zijn gezicht gebeten. Dat gebeurde toen de Enschedeër van 22 zich verzette tegen zijn arrestatie.

De politie was iets na 04.00 uur in het uitgaansgebied in actie gekomen om een opstootje te voorkomen. Toen de mensen die hadden staan duwen en trekken de opdracht kregen weg te gaan, begon de Enschedeër de politie zeer grof te beledigen, zegt een woordvoerder.

Toen agenten hem wilden aanhouden, ging hij volgens de politie door het lint en begon een worsteling. Agenten werden geslagen en geschopt en een van hen werd in zijn gezicht gebeten.

Pepperspray

Een vrouw van 18 uit Enschede bemoeide zich met de zaak en begon volgens de politie ook te schoppen en te slaan. Ook omstanders probeerden de verdachte te ontzetten.

Met hulp van extra agenten en portiers van horecazaken kon dat worden voorkomen. Er werd pepperspray gebruikt om de twee Enschedeërs te overmeesteren en te arresteren.

De agent die werd gebeten ging voor behandeling van de wond naar het ziekenhuis. Hij doet tegen de verdachten aangifte van mishandeling.

Carnavalsnacht

Vannacht werden in de eerste carnavalsnacht in Breda ook twee agenten mishandeld. Dat gebeurde toen zij probeerden twee mannen aan te houden. Ook daar schoten andere agenten en horecaportiers te hulp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl