Jechia (11) kan na vijf jaar weer naar school
NOS NieuwsAangepast

Jechia (11) kan na vijf jaar weer naar school in Oost-Aleppo

"Mijn zusjes kwamen soms bij me schuilen. Ik zei dat ze niet bang hoefden te zijn. Ik wilde niet dat ze zagen dat ik ook bang was". De 11-jarige Jechia woont in Oost-Aleppo. Vijf jaar lang was hij vooral bezig met de oorlog. Nu de bombardementen zijn gestopt, kan hij eindelijk weer terug naar school.

Het was een allesverwoestende strijd tussen rebellen en het Syrische leger. Nu die gevechten zijn gestopt, keren inwoners langzaam terug naar de stad en proberen ze het leven weer op te pakken, zo ook de 11-jarige Jechia.

Midden-Oostencorrespondent Sander van Hoorn zocht hem op in Oost-Aleppo. Jechia laat hem zien waar hij woont, leidt hem rond door de stad en gaat met hem mee naar school.

Jechia kan na jaren weer naar school

Sinds half december is Oost-Aleppo weer in handen van het Syrische regeringsleger. Met steun van Rusland, Iran en sjiitische milities lukte het de troepen van president Assad om de stad te heroveren op rebellen. De gevechten zijn nu gestopt, maar de verwoestingen zijn groot.

Toch komt het dagelijks leven beetje bij beetje op gang. Inwoners openen winkeltjes, kinderen spelen weer op straat en ze gaan dus ook weer terug naar school.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl