Frank Vreugdenhil
NOS SchaatsenAangepast

Eindzeges voor Vreugdenhil en Van der Stelt in Falun

Marathonschaatser Frank Vreugdenhil is in het Zweedse Falun winnaar geworden van het grandprixklassement. De rijder (32) uit de Okay-ploeg eindigde in de vierde en laatste race uit de natuurijscyclus als tweede achter Simon Schouten en dat was voldoende voor de eindzege.

In Falun maakten Vreugdenhil, Schouten, Niels Mesu en Rick Smit nog kans op de hoofdprijs. De eerste twee zaten in de kopgroep van zeven, de andere twee niet.

In de slotfase van de wedstrijd over 150 km reden Schouten en Vreugdenhil zelfs samen weg uit die groep, maar ze werden teruggepakt, waarna Schouten, die woensdag ook al zegevierde in Lulea, de snelste was in de eindsprint.

Eindzeges voor marathonschaatsers Vreugdenhil en Van der Stelt

Bij de dames was de eindzege voor Iris van der Stelt. De rijdster (24) van MKBasics pakte de hoofdprijs door de laatste wedstrijd te winnen.

Van der Stelt ging in de race over 100 kilometer halverwege op avontuur en alleen Ankie Ytsma en Ria Westenbroek konden volgen. Van der Stelt probeerde in de laatste ronde haar medevluchters achter zich te laten, maar Ytsma haalde de schaatsster van MKBasic.nl terug.

In de sprint bleek Van der Stelt over de beste benen te beschikken. Ytsma werd tweede voor Westenbroek. Van der Stelt loste in het eindklassement ploeggenote Lisa van der Geest af, die achter Carla Ketellapper-Zielman vijfde werd.

Iris van der Stelt in actie tijdens de grand prix in Amsterdam in januari

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl