Tom Perez is de nieuwe voorzitter van de Democraten
NOS NieuwsAangepast

Oud-minister Perez nieuwe leider Democratische Partij VS

De Democraten in de VS hebben Tom Perez gekozen als partijvoorzitter. Perez was tussen 2013 en 2017 minister van Werkgelegenheid onder president Obama. In de laatste stemronde versloeg Perez Keith Ellison, Congreslid namens Minnesota.

Perez heeft de taak om de partij weer op te bouwen na het verlies van Hillary Clinton in de presidentsverkiezingen. Bij de laatste verkiezingen verloren de Democraten in totaal ongeveer duizend verkiesbare plekken, waaronder die van de president en veel zetels in het Congres. Het is het zwaarste verlies voor de partij in negentig jaar.

"We zitten allemaal in hetzelfde schuitje", zei Perez na zijn overwinning. "Samen moeten we de slechtste president uit de geschiedenis van de VS zien te verslaan."

Latino

Tom Perez is de eerste latino die wordt gekozen tot voorzitter van de Democraten. Op aandringen van Obama stelde hij zich verkiesbaar. Obama heeft verheugd gereageerd op de verkiezing van Perez.

Ook president Trump heeft gereageerd. "Felicitaties aan Thomas Perez", schrijft hij op Twitter. "Ik ben ontzettend blij voor hem én voor de Republikeinse Partij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl