Henk Veerman heeft gescoord voor Heerenveen

Eindelijk weer zege voor sc Heerenveen

Heerenveen heeft na vijf duels zonder zege eindelijk weer eens gewonnen in de eredivisie. Die overwinning moest van ver komen. Tegen het gedecimeerde Roda JC werd het een geflatteerde 3-0 zege.

Na vier nederlagen en een gelijkspel leek het vertrouwen bij de Friese thuisploeg ver te zoeken. De ploeg van coach Jurgen Streppel gooide wel een flinke dosis inzet in de strijd, maar dat leidde niet tot goed voetbal.

Roda, dat juist op de goede weg lijkt sinds de komst van geldschieter Aleksei Korotajev, stelde er weinig tegenover.

Voor rust moest het publiek in het natte Abe Lenstra Stadion het doen met een van richting veranderd schot van Morten Thorsby. Benjamin van Leer redde echter knap op die frommelbal.

Aan de andere kant was de opgebloeide Mitchel Paulissen dicht bij een treffer, maar hij mikte de bal net naast.

Bepaald geen carnaval voor de Roda-supporters in Heerenveen

Spektakel na de pauze

Na rust kwam er wel spektakel. Eerst redde Van Leer katachtig op een fraai schot van Sam Larsson. Daarna moest Roda met tien man verder toen Mohamed El Makrini een schop uitdeelde aan Martin Ødegaard.

En na een uur kopte Doke Schmidt Heerenveen op voorsprong uit een vrije trap van Ødegaard.

Na die treffer zakte het niveau weer. Toch kon het thuispubliek nog twee keer juichen. Henk Veerman knalde in 89ste minuut de 2-0 binnen en in de blessuretijd kreeg Heerenveen ook nog een strafschop, die door Ghoochannejhad werd benut.