Een betoger trapt een rookbom weg tijdens de rellen
NOS NieuwsAangepast

Hevige rellen in Nantes aan vooravond bezoek Le Pen

Bij een demonstratie tegen de Franse presidentskandidaat Marine Le Pen in Nantes zijn betogers gebotst met de politie. Demonstranten gooiden vuurwerk naar agenten en vernielden ruiten. De politie zette traangas in om de relschoppers uiteen te drijven.

Volgens Franse media protesteerden meer dan 2000 mensen tegen de komst van Le Pen, de leider van het rechts-populistische Front National. Zij willen dat de politica haar bezoek aan de West-Franse stad afzegt. Le Pen houdt morgen een bijeenkomst in Nantes.

Rellen in Nantes voor bezoek Le Pen

De betogers kwamen in het stadscentrum tegenover de politie te staan. Zeven agenten raakten gewond, vier demonstranten werden gearresteerd. Onder de betogers zouden veel links-radicalen zijn geweest. Zij hielden borden omhoog met teksten als "het fascisme zal niet zegevieren".

Het Front National gaat in de Franse opiniepeilingen nog altijd op kop. De eerste ronde van de verkiezingen, in april, zou het FN de grootste worden. In de tweede ronde, in mei, zou Le Pen het volgens peilingen afleggen tegen haar tegenstanders, Fillon van Les Republicains en Macron van En Marche!.

  • AFP
    Oproerpolitie in actie in het centrum van Nantes
  • AFP
    Een betoger loopt langs een brandje
  • AFP
    Demonstrant trapt een ruit kapot in Nantes
  • AFP
    Betogers in Nantes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl