Feest voor de spelers van Willem II in Rotterdam

Willem II trekt tegen Excelsior goede lijn door

Willem II heeft na de overwinning bij Vitesse en het gelijkspel tegen AZ weer belangrijke punten gepakt. De Tilburgers wonnen met 2-0 bij Excelsior, dat al sinds 19 november op een zege wacht.

De Rotterdammers hebben nog maar één punt meer dan hekkensluiter ADO Den Haag en moeten steeds meer vrezen voor degradatie.

In een matige eerste helft ging er bij beide ploegen maar weinig goed. Excelsior drong het meeste aan en kreeg vlak voor rust de grootste kans, maar Khalid Karami schoot de bal hard op de kruising. Namens Willem II stuitte Erik Falkenburg op doelman Warner Hahn en kopte Fran Sol rakelings naast.

Beslissing na de pauze

Excelsior begon goed aan de tweede helft en doelman Kostas Lamprou werd getest door Hicham Faik (vrije trap), Fredy (hoge voorzet die bijna het doel indraaide) en Nigel Hasselbaink (schot van afstand).

Tegen alle verhoudingen in was het na ruim een uur opeens 0-2. Eerst frommelde Dico Koppers de bal achter Hahn en nog geen minuut later kopte Erik Falkenburg raak na een fraaie actie van invaller Jordy Croux.

In het vervolg probeerde Excelsior het nog wel, maar de ploeg ontbeerde de kwaliteit om Willem II aan het wankelen te krijgen. Lamprou moest nog één keer in actie komen, bij een schot van Stanley Elbers.

Tot overmaat van ramp werd Danilo Pantic vlak voor tijd nog uit het veld gestuurd, nadat hij met gestrekt been was ingekomen op het onderbeen van Darryl Lachman. De verdediger van Willem II werd per brancard afgevoerd.