De acteurs Henry Cavill en Ben Affleck kregen een Razzie voor hun rollen in 'Batman vs. Superman'.
NOS NieuwsAangepast

Batman, Superman en Clinton opgescheept met Razzie Award

Een documentaire over presidentskandidaat Hillary Clinton en de film Batman vs. Superman zijn de grote winnaars van de Golden Raspberry Awards. Daar zullen de makers niet blij mee zijn: de Razzies worden jaarlijks toegekend aan de slechtste films van het jaar.

De films kregen allebei vier goudkleurige beeldjes in de vorm van een framboos. Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party kreeg onder meer de prijzen voor 'slechtste film van het jaar' en 'slechtste regie'.

Acteurs Ben Affleck en Henry Cavill, die de hoofdrollen vertolken in Batman vs. Superman: Dawn of Justice, kregen de Razzie voor het 'slechtste filmduo'. Ook de prijs voor slechtste bijrol ging naar een acteur uit die productie.

De superheldenfilm kreeg het hele jaar door veel slechte kritieken, maar bracht wel ruim 330 miljoen dollar op.

De Golden Raspberry Awards zijn bedoeld als tegenhanger van de Oscars en worden traditioneel uitgereikt op de avond voor het filmgala. Dit jaar was de 37ste editie. In het verleden vielen onder meer Con Air en Jackass: The Movie in de prijzen.

De acteurs en filmmakers halen de beeldjes meestal niet op. De maker van de documentaire over Hillary Clinton was wel zo sportief om een boodschap in te spreken. "Jullie geven deze prijs alleen aan mij omdat jullie er niet tegen kunnen dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen", zei Dinesh D'Souza.

Ook regisseur Mel Gibson werd onderscheiden. Hij kreeg een Razzie voor zijn terugkeer in de filmindustrie. Gibson was jarenlang uit de gratie in Hollywood na verschillende antisemitische uitlatingen.

De regisseur zal waarschijnlijk niet wakker liggen van deze uitverkiezing. Zijn oorlogsfilm Hacksaw Ridge is zes keer genomineerd voor een Oscar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl