Mattia Caldara scoorde twee keer tegen Napoli

Napoli verliest in eigen huis van Atalanta

Napoli heeft in eigen stadion met 2-0 verloren van Atalanta. Verdediger Mattia Caldara maakte beide treffers voor de bezoekers, die lange tijd met tien man speelden.

Napoli heeft de meest productieve ploeg in de Serie A, maar tegen Atalanta lukte het de Belgische topscorer Dries Mertens en zijn ploeggenoten niet het net te vinden.

Dat lukte Caldara wel. De verdediger van Atalanta scoorde na een half uur uit een hoekschop en maakte twintig minuten voor tijd, nadat Franck Kessié met twee gele kaarten was weggestuurd, alweer zijn vijfde van het seizoen.

Door de overwinning klom Atalanta naar de vierde plaats op de ranglijst, met drie punten achterstand op Napoli.

Mario Mandzukic en Alex Sandro vieren de 2-0

Juventus maakte in de jacht op de 33ste landstitel geen fouten tegen degradatiekandiaat Empoli. Het thuisduel met Empoli werd met 2-0 gewonnen.

Bij de koploper kreeg de 39-jarige clublegende Gianluigi Buffon rust, in zijn plaats verdedigde de Braziliaan Neto het doel.

Juventus opende vlak na rust de score. Een kopbal van Mario Mandzukic caramboleerde via keeper Lukasz Skorupski, de onderkant van de lat en opnieuw Skorupski achter de lijn.

De Braziliaan Alex Sandro verdubbelde de score.

De overwinning geeft Juventus een voorsprong van tien punten op achtervolger AS Roma, dat nog een duel tegoed heeft. De ploeg van Kevin Strootman speelt zondagavond uit bij Internazionale.