Spelers en begeleiders FC Utrecht vieren feest

FC Utrecht zet wedstrijd in Groningen na rust op zijn kop

FC Groningen is thuis tegen een 3-2 nederlaag aangelopen. FC Utrecht maakte in de Euroborg, na een waardeloze eerste helft, knap een 2-0 achterstand goed.

Utrecht nestelde zich onlangs op de vierde plaats in de eredivisie, maar deed die klassering dit keer geen eer aan. Groningen was de betere ploeg en kwam al vroeg op voorsprong. Tom Hiariej zette goed voor en Linssen kopte prima binnen.

Het was pas het tweede doelpunt van het seizoen voor de Groningse middenvelder en pal voor rust maakte hij zijn derde. Utrechter Willem Janssen lette niet op en werd afgetroefd door Linssen, die de bal beheerst binnenschoof.

Even na rust had hij, na een mooie uittrap van Sergio Padt, zelfs de 3-0 op zijn schoen. De bal ging net naast.

FC Utrecht deed voor rust nauwelijks van zich spreken. Alleen Gyrano Kerk was een keer gevaarlijk met een kopbal die op de paal belandde.

Na de rust toonde Utrecht meer daadkracht en kopte Sébastien Haller zowaar zijn tiende goal van het seizoen binnen. Zijn laatste treffer dateerde van 11 december.

Plots wankelde Groningen en de bezoekers profiteerden daar optimaal van. Met een knal in de korte hoek maakte Giovanni Troupée de gelijkmaker en Yassine Ayoub legde de 3-2 in de verre hoek.

Groningen probeerde nog wel iets te doen aan deze niet voorziene achterstand, maar het slotoffensief bleek louter uit goede bedoelingen te bestaan.