De 13-jarige Jean en zijn zusje
NOS NieuwsAangepast

Vluchteling Jean (13) na The Voice Kids: mijn droom komt uit

Na The Voice Kids van gisteravond praat iedereen vooral over één deelnemer: de 13-jarige Jean uit Syrië. De jongen vluchtte voor de oorlog en woont pas 1,5 jaar in Nederland. Jean overtuigde de jury met zijn zangkwaliteiten in het nummer Diamonds van Rihanna. "Mijn droom is uitgekomen."

"Nu word ik beroemd", vertelt Jean in een interview met Het Jeugdjournaal. Na zijn optreden is hij overspoeld door complimenten en steunbetuigingen. Veel mensen laten via Twitter, Instagram en Facebook weten dat ze fan zijn.

De 13-jarige Syriër geniet volop van alle aandacht. Hij heeft een zware periode achter de rug. Jean liet alles achter toen hij met zijn familie vluchtte voor het geweld in zijn thuisland. "Er kon altijd wat gebeuren. Het was eng om naar school te gaan."

'Beter dan Justin Bieber worden, broer.'

Jean verloor zijn vader in Syrië, maar daar wil hij weinig over kwijt. Wel vertelt hij wat over de tocht naar Europa. "Het was zwaar. Er waren veel vreemde mensen. Maar gelukkig zijn we veilig in Nederland aangekomen."

De jongen verbleef met zijn zusje en moeder in verschillende opvangcentra. Met hulp van een medewerker van vluchtelingenorganisatie COA schreef hij zich in voor de audities van The Voice Kids van RTL, dat maanden geleden werd opgenomen. "In Syrië keek ik al naar dit programma", vertelt Jean. "Al mijn hele leven droom ik ervan om mee te doen."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Met zijn optreden verbaasde de vluchteling juryleden Ilse DeLange, Ali B en Marco Borsato. Zij draaiden allemaal hun stoel om toen ze Jean hoorden zingen. De Syriër koos Borsato als coach. Onder zijn begeleiding wil hij de talentenjacht winnen. "Maar als dat niet lukt, is het ook niet erg. Ik houd van zingen. Het is al superleuk dat ik meedoe."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl