Kaarsenmaker Parcan in Heerhugowaard
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

225 werknemers in onzekerheid bij failliete kaarsenmaker

De 225 werknemers van de Heerhugowaardse kaarsenmaker Parcan hopen op een snelle oplossing, nu hun werkgever binnen een week tijd in surseance van betaling is geraakt en vervolgens failliet verklaard.

Volgens de directie is de curator van het bedrijf op dit moment in gesprek met geïnteresseerde partijen over een overname of een doorstart van het bedrijf. Eind volgende week moet er meer duidelijkheid zijn.

Supermarkten

Parcan is van oorsprong een familiebedrijf. Het werd in 1975 opgericht in Heiloo. Naast de eigen merken La Lune, Starcandle en Diamond produceert het bedrijf ook kaarsen voor supermarkten, inkooporganisaties en groothandels. Parcan exporteert kaarsen naar vrijwel alle landen ter wereld.

Eind 2015 werd een begin gemaakt met een grondige reorganisatie, meldt de website van het bedrijf. Een nieuw managementteam investeerde in een IT-systeem, nieuwe technische installaties, productie- en verpakkingsgereedschap en hooggekwalificeerd personeel.

Liquiditeitstekort

"2016 was bedoeld als transitiejaar, met een uitloop naar 2017", aldus Parcan. Maar nu blijkt sprake van een "liquiditeitstekort".

Volgens ingewijden zouden twee partijen interesse hebben in het bedrijf, meldt NH Nieuws.

Omdat snel duidelijkheid wordt verwacht, werkt het personeel door. Ook de leveringen van kaarsen is gegarandeerd, stelt Parcan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl