Mitchel Paulissen juicht na een doelpunt tegen Excelsior
NOS VoetbalAangepast

Roda-speler Paulissen leeft op in Limburgse duiventil

Hij moest er even op wachten en zijn geduld werd behoorlijk op de proef gesteld. Maar sinds een aantal weken loopt Mitchel Paulissen met een grote glimlach rond bij Roda JC. Terwijl de ene na de andere speler naar Kerkrade werd gehaald, veroverde de Limburger, geboren in Kerkrade, eindelijk een basisplaats.

"Voor de winterstop moest ik het vooral hebben van invalbeurten. Dan ben je afhankelijk van de ballen die je krijgt", vertelt Paulissen. "Nu speel ik al vier wedstrijden in de basis. Ik voel me vrijer, het gaat lekker. Je kunt wel zeggen dat ik mijn kans heb gepakt. Nu moet ik laten zien dat ik er ook in moet blijven staan."

Als je de hele week al weet dat je niet speelt, dan is er vrij weinig aan.

Mitchel Paulissen

Dat hij juist nu opbloeit, ondanks de komst van zoveel nieuwe spelers, maakt het voor Paulissen extra mooi. "Het is heel moeilijk geweest. Als je de hele week al weet dat je niet speelt, dan is er vrij weinig aan kan ik je zeggen. Maar ik ben altijd op mijn kans blijven wachten. Daarom geniet ik er nu van dat ik elke week kan voetballen."

Nieuw elan

Het aantrekken van al die nieuwe spelers heeft volgens Paulissen wel voor nieuw elan gezorgd. "Er is meer scherpte in de groep. Je merkt dat de andere jongens zeggen: wacht even, ik ga niet zomaar mijn plek afstaan. En als de nieuwe jongens kwaliteit hebben en laten zien dat ze ons verder helpen, dan is daar niks mis mee. Dat heeft een positieve invloed op ons."

Het vreemdelingenlegioen van Roda JC

Paulissen speelt als vleugelaanvaller, maar krijgt veel vrijheid om te zwerven. Daarbij zorgt hij geregeld voor gevaar, ook gezien de drie doelpunten en een assist sinds zijn rentree in de basis. "Ik kan zowel van links als van rechts uit de voeten en ook van achter de spits. Ik ben creatief en probeer dingen open te breken."

Zoals vorige week vrijdag. Met een hard en scherp aangesneden vrije trap stond Paulissen aan de basis van de enige treffer tegen Go Ahead Eagles. Daarmee pakte Roda JC zeer belangrijke punten tegen een concurrent in de strijd tegen degradatie.

Doelpuntenmaker Chris Kum (r) bedankt Mitchel Paulissen voor zijn assist in de wedstrijd tegen Go Ahead

"We waren echt opgelucht. Go Ahead was eigenlijk beter en heeft grote kansen gehad. Maar andersom zaten wij voor de winterstop ook zo vaak tegen de winst aan. We hebben wel tien keer gelijkgespeeld. Nu hebben we gewonnen van Excelsior en Go Ahead en tegen Heracles hadden we ook moeten winnen." (2-2 na een 2-0 voorsprong, red.)

Al met al denkt Paulissen dat Roda zich veilig gaat spelen in het resterende deel van de competitie. Roda staat nu veertiende, maar wel slechts één punt boven de nacompetitiestreep.

Paulissen: "We zijn op de goede weg en moeten niet te veel naar anderen kijken. Dat zorgt voor paniek bij jezelf. Hoe we nu bezig zijn, dat geeft vertrouwen. We hebben te veel kwaliteit om er uit te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl