NOS VoetbalAangepast

Willems: liever titel Feyenoord dan Ajax

Willems zegt dag tegen titel bij verlies

Jetro Willems kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar vertoont dit jaar een stijgende vorm en verbeterde fitheid. Tegen AZ was hij begin februari twee keer trefzeker na een 'ouderwetse' rush. "Ik train elke dag om steeds fitter te worden en laat dat ook op de trainingen zien", aldus Willems.

Willems stapte in 2011 over van Sparta naar PSV, ontwikkelde zich stormachtig, ging naar het EK met Oranje en speelde een doorslaggevende rol in het behalen van de titel met PSV in 2014/2015. Vorig seizoen kampte hij lang met een knieblessure en na zijn rentree bleef de grote vorm lang uit. Maar pakte hij wel weer de titel.

Willems scoort twee keer tegen AZ

Dit jaar dreigt PSV de titel mis te lopen, met een achterstand van acht punten op koploper Feyenoord en drie punten op Ajax. Met een steeds betere Willems pakte PSV dit kalenderjaar evenals Feyenoord en Ajax zes zeges op rij. Zondag is de topper tussen Feyenoord en PSV in Willems' Rotterdam.

Als hem wordt gevraagd naar de sfeer in De Kuip moet hij lachen. "Ik besef dat ik zondag thuis speel en ook weer uit", legt de Rotterdammer uit. "Er komt zeker veel familie kijken. Mijn meeste vrienden zijn voor Feyenoord. Ik moet minder mijn best doen, zeggen ze."

  • Instragram: @jwillems15
    Jetro Willems is op social media altijd in voor wat doordenkertjes
  • Pro Shots
    Jetro Willems
  • Pro Shots
    Jetro Willems

Minder zijn best doen is voor Willems geen optie. De 22-jarige linksback kent het belang van zondag. "Als we verliezen, zeggen we dag tegen de titel", aldus Willems. "We moeten winnen. Thuis hebben we onterecht verloren en nu moeten we dat rechtzetten."

En mocht PSV geen kampioen meer kunnen worden, dan heeft Willems wel een voorkeur. "Ik ben Rotterdammer en van kleins af aan was het Sparta of Feyenoord. Sparta moet erin blijven en als wij geen kampioen kunnen worden, hoop ik op Feyenoord. Maar wij zitten ook nog in die race. Ik hoop dat wij het worden."

Feyenoord-PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl