'Boonen is ideale schoonzoon, broer of minnaar'

Drie keer won hij de belangrijkste wielerronde van België: de Ronde van Vlaanderen. En vier keer was hij de sterkste in Parijs-Roubaix: Tom Boonen. Een van de grootste Belgische wielrenners na Eddy Merckx, is inmiddels 36 jaar. En bijna toe aan zijn pensioen als wielerprof.

Populaire Boonen is 'altijd zichzelf gebleven'

De laatste wielermaanden van Boonen beginnen zaterdag met de Omloop Het Nieuwsblad, die hij overigens nog nooit wist te winnen. "Het is mooi dat iedereen zo meeleeft", vertelt de Belg. "Dat is heel speciaal, maar ik weet niet waarom ik zo populair ben. Ik heb een mooi palmares bij elkaar gefietst. Misschien omdat ik altijd mijzelf ben gebleven?"

Dat beaamt ook zijn ploegmanager, Patrick Lefevere. "Het is een grote en vriendelijke man. Ik heb hem nog nooit kwaad zien reageren. Veel mensen vinden hem de ideale schoonzoon, broer of minnaar."

Op 9 april, na Parijs-Roubaix is het gedaan voor Boonen. Of toch niet? "Ik geniet van elk moment en ik wil dit niet zomaar voorbij laten gaan. Tot nu toe is mijn beslissing definitief, maar ik heb geleerd: zeg nooit nooit..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl