Het busje van justitie waarin de gevangene werd vervoerd
NOS NieuwsAangepast

Ontsnapte 'handboei-crimineel' gepakt

De politie heeft in Etten-Leur een gevangene opgepakt die in januari met handboeien om wist te ontsnappen. Het is de 24-jarige Elias A., die op de vlucht sloeg toen hij begeleid door bewakers een bezoek bracht aan het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, waar hij werd behandeld. Hij zit nu weer vast.

A. ontsnapte op 18 januari toen hij in voorlopige hechtenis zat voor onder meer gijzeling, diefstal met geweld en twee pogingen tot doodslag met een vuurwapen. Hij was naar het ziekenhuis gebracht in een busje van de Dienst Justitiële Inrichtingen en ontsnapte op het terrein van het Franciscus Gasthuis.

Hij werd vandaag in Etten-Leur opgepakt door het zwaar bewapende FASTNL. Dat is een politieteam dat is gespecialiseerd in het opsporen en arresteren van gevluchte gedetineerden en tbs'ers. Er was weken intensief naar hem gezocht, zegt de politie, die bang was dat A. zich opnieuw schuldig zou maken aan geweld.

Hulp

Kort na de ontsnapping werd gezocht met een politiehelikopter. Op verschillende plaatsen in Rotterdam en omgeving werden op basis van tips invallen gedaan, maar zonder resultaat. Ook aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht leidde niet tot de gouden tip.

Elias A. was bij zijn aanhouding in een woonhuis in Etten-Leur alleen. De politie onderzoekt nog hoe lang hij daar heeft gezeten en of hij hulp heeft gehad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl