Angelique Kerber tijdens het WTA-toernooi in Dubai
NOS SportAangepast

Kerber kan Williams niet aflossen na nederlaag in Dubai

Angelique Kerber is er niet in geslaagd Serena Williams af te lossen als beste tennisster ter wereld. Ze zou dan de titel moeten veroveren in Dubai, maar ze strandde in de halve finales.

Mede door wat rugklachten moest de als eerste geplaatste Duitse in de halve finales haar meerdere erkennen in Elina Svitolina: 6-3, 7-6 (3). De Duitse mondiale nummer twee moest voor de derde keer op rij haar meerdere erkennen in de 22-jarige Oekraïense.

Kerber maakte veel fouten, serveerde matig en was fysiek niet helemaal in orde. Bij 2-3 in set twee verliet ze de baan voor een blessurebehandeling. Van 2-5 knokte ze zich nog wel naar een tiebreak, maar daarin was ze kansloos.

Wozniacki opnieuw naar finale

Svitolina, de nummer zeven van de plaatsingslijst, speelt in de finale tegen Caroline Wozniacki. De als tiende geplaatste Deense versloeg Anastasija Sevastova in twee sets: 6-3 6-4.

Wozniacki haalde voor de tweede keer binnen een week de finale van een WTA-toernooi. De 26-jarige Deense verloor vorig weekend in de eindstrijd van het toernooi van Doha in twee sets van de Tsjechische Karolína Plísková. Wozniacki won het toernooi in Dubai in 2011. Ze staat inmiddels op 25 titels in het WTA-circuit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl