Gijs de Jong
NOS VoetbalAangepast

KNVB-directeur De Jong: verzwijgen voorkeur zou hypocriet zijn

PSV-trainer Phillip Cocu was op z'n zachtst gezegd 'not amused' toen hij hoorde dat KNVB-directeur Gijs de Jong in een column liet weten Feyenoord het liefst te zien winnen komende zondag.

In gesprek met de NOS laat De Jong weten dat er niet al te zwaar aan zijn woorden moet worden getild. "Voetballiefhebbers hebben voorkeuren en als je die verzwijgt, zou dat hypocriet zijn. Volgens mij is er niemand die mij van enige vooringenomenheid kan betichten."

Geschrokken van alle ophef is De Jong niet, wel benadrukt hij dat niemand bang hoeft te zijn voor een complot tegen de Eindhovenaren.

"Er is geen sprake van een dubbele agenda. Niemand hoeft bang te zijn dat we niet oprecht of objectief zouden handelen. Het gaat gewoon over voetbal, voetbal is leuk en daar hebben we het graag over. En dat is ook de bedoeling van de column."

Seizoenkaart PSV

"Ik heb jaren een seizoenkaart gehad van PSV, dus mijn voorkeur gaat in principe uit naar die club. Maar dat heeft niks te maken met mijn functie, het enige wat we in die column laten zien is dat we liefhebbers zijn en graag over voetbal praten."

Ook denkt De Jong dat Cocu geen angst heeft voor de topper tegen de Rotterdammers.

"Ik denk dat Cocu hier best mee om kan gaan, ik hoor hem ook zeggen dat hij niet bang is dat dit het resultaat van de wedstrijd beïnvloedt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl