NOS VoetbalAangepast

Cocu verbaasd over 'zorgwekkende' uitlatingen KNVB-directeur

PSV-trainer Phillip Cocu vindt het "zorgwekkend" dat KNVB-directeur Gijs de Jong zich in het openbaar heeft uitgesproken over zijn voorkeur voor Feyenoord in aanloop naar de competitietopper van zondag.

Cocu snapt niets van uitspraken KNVB-directeur

De Jong liet donderdag in zijn column weten komende zondag "een keertje voor Feyenoord te duimen. Ja, sorry Eindhoven, maar ik meen dat", schreef de directeur. "Die ongelooflijk grote club Feyenoord, komend van zo ver (...), eindelijk staat die volksclub weer op de drempel van een landstitel."

Kritiek Cocu

Cocu is niet blij met de uitspraken. "Als je een column schrijft, dan heb je er goed over nagedacht. Ik vind het zorgwekkend dat een KNVB-directeur dit zegt, of het nou over Ajax, Feyenoord of PSV gaat. Het lijkt me dat je dit vanuit die positie helemaal niet moet doen."

We hebben het over iemand die de belangen van het Nederlands voetbal behartigt, dan laat je je niet uit over je voorkeur.

Phillip Cocu

"Ik ben verbaasd. We hebben het over iemand die de belangen van het Nederlandse voetbal behartigt, dan laat je je niet uit over je voorkeur", gaat Cocu verder. "Of het invloed heeft op de wedstrijd? Dat denk ik niet, maar mensen zouden wel zo kunnen gaan denken."

Reactie Van Bronckhorst

Zijn collega Giovanni van Bronckhorst wilde niet veel kwijt over de woorden van De Jong. "Het is altijd leuk als mensen iets leuk voor je vinden. Ik ben er verder niet mee bezig. Ik kijk alleen naar mijn eigen elftal."

Van Bronckhorst: mooi dat KNVB-directeur ons steunt

Er was ook positief nieuws voor Cocu. Jetro Willems is hersteld van zijn enkelblessure en ook Jürgen Locadia maakt deel uit van de PSV-selectie voor de topper in De Kuip.

De 23-jarige aanvaller, die afgelopen maandag bij Jong PSV zijn rentree op het veld maakte, speelde op 28 augustus 2016 zijn laatste wedstrijd voor PSV. Hij kampte sindsdien met een liesblessure en liep raakte in december tijdens zijn revalidatie ook een kniekwetsuur op.

Zondag: vragen naar de titel

Tot slot aan Cocu de vraag: hoeveel kans maakt PSV nog op de titel? "Dat moet je zondag nog maar een keer vragen. Dan kunnen we een betere indicatie geven."

Cocu: vragen over de titel moet je zondag maar stellen
Feyenoord-PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl