NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: kunnen goede zaken doen tegen concurrent

Natuurlijk wordt hij herhaaldelijk aangesproken over een naderende titel, maar met de topper tegen PSV op komst rekent Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zich nog lang niet rijk.

'Gio' vindt PSV stabieler sinds komst Van Ginkel

Zondag kunnen de Rotterdammers een van de twee naaste concurrenten op een bijna onoverbrugbare achterstand. "We kunnen goede zaken doen door te winnen, maar om dan te zeggen dat PSV definitief is uitgeschakeld is te vroeg."

"Wij gaan in elk geval voor de winst, maar ik verwacht dat PSV ook voor een resultaat komt. Het verschil is acht en bij winst wordt het elf. Ik ga ervan uit dat PSV wil winnen", keek de Feyenoord-trainer vooruit naar de topper.

Bij Feyenoord keert Tonny Vilhena terug in de basiself. De middenvelder werd gespaard tegen ADO Den Haag, omdat een gele kaart hem een schorsing zou opleveren. Feyenoord won moeizaam met 1-0.

"Het was na de winterstop onze minste wedstrijd. Het ging moeizaam, ook in balbezit. Op een moeilijk bespeelbaar veld. We kwamen niet in ons normale ritme, zondag hebben we Vilhena er weer bij, zijn de omstandigheden en de tegenstander anders", voorspelde Van Bronckhorst een beter optreden van zijn ploeg.

Feyenoord-PSV

Van Bronckhorst gaat zondag met Feyenoord voor de winst. Welke spelers een basisplaats krijgen, hield hij voor zich. "Ik ben er wel uit wie gaan spelen. We willen winnen en leggen onszelf die druk ook op."

De trainer constateerde wel dat de tegenstander na de winterstop stabieler oogt. "De inbreng van Marco van Ginkel daarbij is belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl