NOS WielrennenAangepast

Ewan juicht al, maar Kittel klopt hem op de streep

Marcel Kittel heeft de tweede etappe in de Ronde van Abu Dhabi gewonnen. De Duitser verschalkte in de rit over 153 kilometer Caleb Ewan en Mark Cavendish in de sprint.

Marcel Kittel

Vooral Ewan zal zich nog wel even achter het oor krabben. De kleine Australiër dacht de zege binnen te hebben en stak zijn armen al in de lucht, maar zag de Duitse reus Kittel over het hoofd.

De vlucht van de dag bestond dit keer uit Fabio Calabria, Alessandro De Marchi, Pavel Svesjnikov, Marco Canola, Nicola Boem en Kristian Durasek. De Italianen Canola en De Marchi werden op twee kilometer als laatste gegrepen door de ploeg van Kittel, die even later zelf het wiel van zijn ploeggenoten kwijtraakte.

In de chaotische sprint die volgde, wipte de Duitser zelf van wiel tot wiel en was uiteindelijk net op tijd om de dagzege voor de neus van Ewan weg te kapen.

Kittel neemt revanche met ritwinst in Abu Dhabi

Voor Kittel, die pas zes koersdagen in de benen heeft, is het alweer zijn vierde zege van het seizoen. Mark Cavendish, de winnaar van de eerste etappe, eindigde als derde en bleef in het bezit van de rode leiderstrui.

Ook zonder schijfremmen

Kittel was donderdag nog betrokken bij een valpartij. Daarbij zou hij Sky-renner Owain Doull hebben verwond met zijn schijfremmen, waarna de discussie over de vlijmscherpe remmen weer oplaaide. De Duitser besloot daarop weer met gewone remmen aan de start te verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl