NOS VoetbalAangepast

Van den Brom: geloof me, we zitten tegen crisis aan

John van den Brom heeft na de nederlaag tegen Olympique Lyonnais (7-1) in de Europa League geen blad voor de mond genomen. "Geloof me: we zitten heel dicht tegen een crisis aan."

Van den Brom: we zitten heel dicht bij een crisis

"We hebben gefaald en elkaar laten stikken. De bereidheid om elkaar te helpen was er niet en dat wordt dan keihard afgestraft door Lyon", aldus de trainer van AZ.

Tegen Fox Sports zei hij: "Dit kan niet, dit valt niet te accepteren. Voor de jongens niet, voor mij niet, voor de club niet en voor de supporters niet, die veel geld hebben betaald om hier naartoe te komen."

Stikken

Van den Brom spaarde na afloop van de historisch grote nederlaag ook zijn spelers niet. "Vorige week verloren we ook ruim, maar toen hadden we veel meer het idee dat het een wedstrijd was. Dat is het vanavond nooit geweest. Het feit dat we zeven goals tegen hebben gekregen, je elkaar laat stikken op het veld, vind ik nog vele malen erger..."

We moeten de koppen bij elkaar steken om hier uit te komen/

John van den Brom

Volgens Van den Brom werden in Lyon alle afspraken geschonden. "Bij balbezit wilden we het groot maken en bij balverlies compact. Maar we hebben constant op een heel 'groot' veld gespeeld. Dat baart me enorme zorgen."

"Wij zijn goed als we het samen doen, maar ook heel slecht als dat niet gebeurt. Dat is vanavond wederom naar voren gekomen. We moeten de koppen bij elkaar steken om hier uit te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl