Nick Viergever maakt de 1-0

Ajax naar laatste zestien Europa League

Ajax heeft de achtste finales van de Europa League bereikt. De Amsterdamse club won thuis met 1-0 van Legia Warschau en dat was genoeg om de volgende ronde te bereiken, nadat de uitwedstrijd in 0-0 was geëindigd.

De Amsterdammers, bedacht op Poolse tegenstoten, kwamen beheerst uit de startblokken. Omzichtig werd de aanval gezocht, wat gaandeweg wel een duidelijk overwicht opleverde. Dat gebeurde met medewerking van Legia, dat zich welwillend liet terugzakken, zonder veel kansen weg te geven.

Viergever tikt raak

Hakim Ziyech was het dichtst bij de 1-0 in de eerste helft: hij schoot op de paal. Tussendoor bleken de Poolse counters inderdaad gevaarlijk. Zo kreeg Vadis Odidja kort voor rust zijn schoen net niet tegen een scherpe voorzet.

Kort na rust sloeg Ajax toe. Na een mooie aanval leverde Amin Younes een mislukt schot af, dat doelman Arkadiusz Malarz niet onder controle kreeg. Nick Viergever was er als de kippen bij en tikte raak.

Het elftal van Ajax voor het duel met Legia Warschau

Ajax leek meteen door te drukken, maar Legia herpakte zich snel en zette de Amsterdammers bij vlagen stevig onder druk. Op een gevaarlijke inzet na van Maciej Dabrowski, leverde dat geen kansen op. Ajax deed te weinig met de ruimte die door de Poolse aanvalsdrang ontstond.

Wel waren Ziyech en Lasse Schöne met een ver schot dicht bij de 2-0. In de chaotische slotfase was van enige structuur in het Amsterdamse spel geen sprake meer, maar bij Legia was het beste er ook vanaf.