Maurits Visser is doelman van Den Bosch
NOS SportAangepast

Vier keepers strijden om erfenis Stockmann

Bondscoach Max Caldas heeft de keepers Maurits Visser (Den Bosch) en Berend van Eldonk (Rotterdam) opgenomen in de selectie van het Nederlands team in aanloop naar de Hockey World League.

De twee doelmannen voegen zich bij Pirmin Blaak (Oranje-Rood) en Sam van der Ven (HGC), die al deel uitmaakten van de selectie. Caldas wil dat meer keepers zich kunnen richten op een plek in het doel van Oranje.

"In de Nederlandse stijl is jarenlang gewerkt met een echte nummer één bij Oranje. De nummer twee ging wel mee, maar speelde bijna nooit", aldus Caldas op hockey.nl. "Dit had als gevolg dat het verschil met de andere doelmannen heel groot was. Ik wil die afstand verkleinen door meer keepers bij de groep te halen."

Jaap Stockmann was tot de komst van Caldas de vaste doelman van de Nederlandse ploeg, maar bedankte na de Olympische Spelen voor Oranje. Hij was het niet eens met het beleid van Caldas, die hem regelmatig passeerde voor Blaak.

Halve finale Hockey World League

De hockeyers bereiden zich vanaf maandag in sportcentrum Papendal voor op de halve finale van de Hockey World League in juni in Londen.

Archief: Maurits Visser over kansen bij Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl