Duel der keeperslegendes: Casillas vs Buffon

Eigenlijk is alles indrukwekkend aan Iker Casillas en Gianluigi Buffon. Of het nu hun postuur is, hun schier oneindige carrière of hun rijk gevulde prijzenkast. De keepers treffen elkaar vanavond in de achtste finales van de Champions League. Casillas verdedigt het doel bij FC Porto, Buffon is al zestien jaar de keeper van Juventus.

Duel der keeperslegendes: Casillas vs Buffon

Buffon is Casillas de baas in lengte en leeftijd. De Italiaan is met zijn 1,91 meter acht centimeter langer dan zijn Spaanse tegenstander in het andere doel. En de 39-jarige Buffon is drie jaar ouder dan Casillas. De prijzenkast van Casillas is echter gevulder: drie Champions League-titels met Real Madrid en daarnaast nog twee Europese titels en de wereldtitel met Spanje.

Buffon speelde twee Champions League-finales, maar verloor die beide. Wel won hij de UEFA Cup en het WK van 2006 met Italië. Om over het veelvoud aan landstitels en bekers voor zowel Casillas als Buffon maar te zwijgen.

Waardering

Casillas over Buffon: "Ik ben iets jonger en keek altijd tegen hem op. Ik ben zijn stijl en persoonlijkheid gaan waarderen. Wij hebben vergelijkbare carrières en ontwikkelden ons in dezelfde periode. Ik denk niet dat het Italiaanse voetbal gauw weer zo'n doelman krijgt."

"In Europa en de rest van de wereld wordt Buffon als één van de beste keepers ooit beschouwd. Onze rivaliteit is een gezonde. We waarderen elkaar en tegen hem spelen is altijd een uitdaging."

Buffon en Casillas zijn geen vijanden

Op voorhand is het Juventus van Buffon favoriet. De Turijnse ploeg is al vijf seizoenen ongenaakbaar in Italië, verloor twee jaar geleden de Champions League-finale van Barcelona en werd vorig jaar pas na verlenging uitgeschakeld door Bayern München in de tweede ronde.

Porto haalde in 2015 voor het laatst de kwartfinales in de Champions League en vierde de laatste landstitel in 2013. Sindsdien heeft de ploeg de hegemonie in Portugal aan Benfica moeten laten.

Parallellen

Om terug te komen op Casillas en Buffon. Behalve het statistische gegeven dat ze allebei 167 interlands hebben gespeeld is er nog een opvallende overeenkomst: zowel Buffon als Casillas is getrouwd met een sportjournaliste die werkzaam is bij de televisie.

De vergelijking in cijfers

Iker CasillasGianluigi Buffon
Duels in Champions League162101
Goals tegen (CL)17798
Duels zonder tegendoelpunt (CL)5742
Debuut Champions League15-9-1999  (Real Madrid)17-9-1997 (Parma)
Interlands167167
Duels voor club 795827
Duels totaal962994

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl