NOS VoetbalAangepast

Ook trainers lyrisch na spektakelstuk City-Monaco

Ook trainers lyrisch na spektakelstuk City-Monaco

De Champions League-wedstrijd Manchester City-Monaco (5-3) was gisteravond één lange reclamespot voor het voetbal. Zowel de winnende coach Pep Guardiola als zijn verliezende collega Leonardo Jardim was na afloop van het duel dan ook lyrisch.

"Iedereen verdient felicitaties na deze wedstrijd", vertelde de schorre City-trainer Guardiola. "Als twee ploegen met zoveel mensen en zoveel intensiteit aanvallen, dan is dat prachtig. Het was 90 minuten genieten en de mensen in het stadion waren dankbaar."

Monaco-trainer Jardim keek ondanks de nederlaag ook positief terug. "Dit was misschien wel de opwindendste wedstrijd van dit Champions League-seizoen. Het was geweldig voor de fans, ik kan me voorstellen dat iedereen gelukkig was om getuige te zijn van zo'n offensief spektakel met acht goals. Monaco heeft goed gespeeld en daar heb ik de spelers voor gefeliciteerd."

Pep Guardiola kijkt toe bij een ingooi van Djibril Sidibe

Na een uur spelen zag het er bij een 3-2 achterstand nog somber uit voor Manchester City. De ploeg van Guardiola kon het tij met drie goals keren, maar de Spaanse coach is nog niet gerust op een goede afloop.

"We leven nog, maar we vliegen naar Monaco om zoveel mogelijk doelpunten te maken", sprak Guardiola. "We kennen elkaar nu beter en beide teams zullen zaken veranderen. Maar als we daar niet scoren, zullen we worden uitgeschakeld. Als er één ploeg is die duizendmiljoen goals kan maken, is het Monaco."

Ook Jardim ziet nog mogelijkheden in de return: "We hebben met een geweldige show drie goals in de uitwedstrijd gemaakt, dat is belangrijk. Nu zijn er nog 90 minuten te spelen in ons eigen stadion. Het is nog lang niet beslist."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl