Yasemin Smit in actie tijdens de World League

Waterpolosters boeken belangrijke WL-zege op Griekenland

De waterpolosters hebben een belangrijke overwinning geboekt op Griekenland in de World League. In Nijverdal was de ploeg van bondscoach Arno Havenga na een spannende strijd met 10-9 (4-2, 3-3, 1-3, 2-1) te sterk.

Oranje begon voortvarend aan de wedstrijd, pakte via treffers van Yasemin Smit (2), Ilse Koolhaas en Lieke Klaassen de eerste periode (4-2) en leidde bij rust nog altijd (7-5). Daarna kwam Griekenland terug en beet Nederland zich stuk op de stugge defensie.

Griekenland trok de stand gelijk en kwam in de derde periode voor het eerst op voorsprong (7-8), maar nog voor het einde van het derde kwart zorgde Smit voor de gelijkmaker. In de spannende laatste periode kregen Klaassen en Smit beiden een tijdstraf, maar verrichte doelvrouw Debby Willemsz drie prima reddingen. Laura van der Graaf maakte uiteindelijk de winnende treffer.

Door de overwinning op Griekenland neemt Oranje nu de koppositie over in de poule, waarvan de winnaar en de beste nummer twee doorgaan naar het finaletoernooi in juni. Als Oranje in maart wint van Rusland is het zeker van het finaletoernooi in China.

De Nederlandse waterpolosters speelden al eerder in en tegen Griekenland, toen werd na strafworpen gewonnen met 7-5. Begin december ging de thuiswedstrijd tegen Rusland verloren met 12-15.