Rechtbank Utrecht
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Zeven jaar cel geëist voor dwingen vriendin tot prostitutie

Tegen een 37-jarige man uit Utrecht is een celstraf van zeven jaar geëist omdat hij zijn vriendin zou hebben gedwongen om in de prostitutie te werken.

Volgens het OM bedreigde hij de vrouw, regelde hij werk voor haar en nam hij het door haar verdiende geld af. Als de vrouw niet genoeg geld verdiende, werd ze mishandeld. Ook liet de man zijn naam in haar lies tatoeëren, meldt RTV Utrecht.

De relatie tussen de twee begon in 2011. Al snel dwong de man het toen 26-jarige slachtoffer tot prostitutie. Hij liet haar werken in clubs en achter prostitutieramen in Laren, Amsterdam en Den Haag.

Scherven

De impact op het slachtoffer is volgens het OM groot. "Ze probeert de scherven uit die zwarte periode in haar leven langzaam bij elkaar te rapen, vol ongeloof over de dingen die ze heeft gedaan en heeft laten gebeuren. Vol ongeloof over de macht die de verdachte over haar had."

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, moet de man daarom ook een schadevergoeding aan zijn slachtoffer betalen van 60.000 euro. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Advertentie via Ster.nl