Een gewonde van de aanslag in een ziekenhuis in Pesjawar
NOS NieuwsAangepast

Terroristen bestormen rechtbank in Pakistan

In het noordwesten van Pakistan hebben zwaarbewapende terroristen een rechtbank bestormd. Ze lieten een explosief afgaan en schoten zes mensen dood. De slachtoffers zijn een advocaat, een kind en vier politieagenten. Vijftien gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een terrorist kwam om toen hij zijn bomvest tot ontploffing bracht. Twee anderen zijn doodgeschoten voor ze hetzelfde konden doen, verklaarde een plaatselijke politiechef.

De aanval was in de stad Charsadda, bij Pesjawar, op 100 kilometer van de grens met Afghanistan. De verantwoordelijkheid is opgeëist door een afsplitsing van de Pakistaanse Taliban.

De Pakistaanse legerchef generaal Bajwa zei dat door het politieoptreden een groter bloedbad voorkomen is.

Bijna een jaar geleden vielen acht doden bij een zelfmoordaanslag op dezelfde rechtbank.

In de afgelopen tien dagen zijn ruim 100 doden gevallen bij terroristische aanslagen in Pakistan. Vorige week sloegen veiligheidstroepen hard terug. Het leger meldde dat in het hele land ook meer dan 100 terroristen zijn gedood.

De bloedigste aanslag vorige week was die op een soefi-heiligdom in het zuiden van het land, met inmiddels 90 doden. De regering en het leger kregen toen harde kritiek omdat de beveiliging ondanks de vrees voor een aanslag tekortschoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl