De ME grijpt in bij de voetbalwedstrijd ADO Den Haag-Feyenoord
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Politie onderzoekt rellen bij ADO-Feyenoord

De recherche wil weten waarom gisteren bij de voetbalwedstrijd ADO Den Haag-Feyenoord tot twee keer toe agenten zijn belaagd door supporters.

Er is een rechercheteam gevormd om de ongeregeldheden te onderzoeken en te kijken wie daarvoor verantwoordelijk zijn. Ook worden camerabeelden van de rellen gezocht.

Voor de wedstrijd waren behalve supporters van de uit- en thuisclub ook een groot aantal Club Brugge-supporters naar het Kyocera-stadion in Den Haag gekomen.

Toen tijdens de wedstrijd een groep van zo'n honderd supporters naar de Mansveld-tribune met de ADO-aanhang wilde trekken, ging het mis. Volgens de website politie.nl werden agenten bekogeld met alles wat de supporters in handen kregen.

Charges

De agenten riepen hulp in van de mobiele eenheid, die een charge uitvoerde. In het tumult raakten negen agenten lichtgewond.

Na de wedstrijd werd het bij het supportershome opnieuw onrustig. Ook daar voerde de ME een charge uit en hield drie supporters aan. Twee mannen, een 19-jarige Hagenaar en een 36-jarige man uit Monster, zitten nog vast op verdenking van openlijk geweld.

De derde verdachte kreeg een bekeuring voor baldadigheid. Het is volgens Omroep West onduidelijk van welke club de drie mannen aanhangers zijn.

Advertentie via Ster.nl