Kei Nishikori en Aleksandr Dolgopolov
NOS SportAangepast

Nishikori verliest finale, eerste ATP-titel voor Harrison

Aleksandr Dolgopolov heeft in Buenos Aires voor het eerst in 4,5 jaar weer een ATP-toernooi gewonnen. De Oekraïner verraste in de finale zijn angstgegner Kei Nishikori: 7-6 (4), 6-4.

De Japanner had Dolgopolov in hun vijf eerdere ontmoetingen geen set gegund. Die statistiek kon na de eerste set, die zonder breaks verliep, de prullenbak in. De Oekraïner, de nummer 66 van de wereld, had aan een break in de tweede set genoeg om zijn derde titel in de wacht te slepen.

De 28-jarige Dolgopolov had voor deze week slechts een zege in zijn laatste elf partijen geboekt. In Buenos Aires was zijn vorm groots en verspeelde hij geen enkele set op weg naar de finale.

Harrison direct succesvol

Ryan Harrison heeft in zijn eerste ATP-finale onmiddellijk toegeslagen. De Amerikaan veroverde voor eigen publiek in Memphis de hoofdprijs dankzij een 6-1, 6-4 zege op Nikoloz Basilasjvili, die ook nog geen toernooi gewonnen had.

Ryan Harrison

De 24-jarige Harrison (ATP-62) gaf zijn leeftijdsgenoot uit Georgië (ATP-67) een lesje in effectiviteit. De Amerikaan benutte drie van z'n zeven breakpoints.

Basilasjvili kreeg in totaal liefst twaalf breekpunten, maar wist er geen een te benutten. De Georgiër liet er in de tweede set tien liggen. Harrison overleefde in de slotgame een 15-40 achterstand en sloeg toe op zijn eerste matchpoint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl