Bono en Mike Pence kletsen bij
NOS NieuwsAangepast

Vice-president Pence ontmoet zanger Bono: ik hoorde dat je in de stad was

De Amerikaanse vice-president Mike Pence en U2-zanger Bono hebben elkaar ontmoet in München. "Ik waardeer het dat we even met elkaar kunnen praten", zei Pence tegen de Ierse zanger. "Ik hoorde dat je in de stad was."

Pence is in Duitsland voor de jaarlijkse Veiligheidsconferentie. De ontmoeting met Bono was geïmproviseerd.

"U bent de op één na drukste man op aarde", grapte Bono, waarop Pence antwoordde dat dat best zou kunnen.

Bono sprak zijn waardering uit voor het feit dat Pence tot twee keer toe een wetsvoorstel steunde in het Congres, voor het verstrekken van aids-medicijnen in Afrika.

"Dat was een uitzonderlijke historische prestatie en jij speelde daarin een belangrijke rol in", zei Pence daarover op zijn beurt. De zanger zet zich met een stichting onder meer in voor de bestrijding van aids.

Hoelang de ontmoeting tussen de twee heeft geduurd, is niet bekend. De pers werd op een gegeven moment weggestuurd en de rest van het gesprek is privé gebleven.

Hiv-uitbraak

Opvallend is dat Pence als gouverneur van Indiana veel kritiek kreeg op zijn aanpak van een hiv-uitbraak in die staat. Hij was er moreel tegen gekant om schone naalden uit te delen aan verslaafden, omdat hij dacht dat dat drugsgebruik zou bevorderen. Uiteindelijk ging hij toch overstag toen bleek dat de uitbraak erger werd, omdat verschillende mensen dezelfde vieze naalden gebruikten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl