NOS WielrennenAangepast

Hermans wint ook de koninginnenrit in Oman

De Belg Ben Hermans heeft zijn leiderspositie in de Ronde van Oman verstevigd door de koninginnenrit te winnen. Op Green Mountain, de pittige slotklim waarop Robert Gesink in 2011 zijn eindzege veiligstelde, rekende Hermans af met Fabio Aru en Rui Costa.

Groene berg

Vijf renners tekenden voor de ontsnapping van de dag in Oman. De voorsprong liep op tot zo'n acht minuten, mede door een valpartij in het peloton.

Aan de voet van de 'groene berg' (de zwaarste klim in de Ronde van Oman: 5,7 kilometer met een gemiddelde van 10,5 procent) hadden de vijf nog een gaatje van 2,5 minuut.

Maar tegen het geweld van de klimmers waren ze toch niet opgewassen: het vijftal werd ingerekend en de Eritreeër Merhawi Kudus ging vervolgens vanuit het peloton op avontuur. Hij werd achterhaald door Hermans, die hem in de slotkilometer versloeg. De Italiaan Aru finishte op 3 seconden van de Belg, de Portugees Costa kwam 11 tellen later over de streep.

Woensdag won Hermans ook al de tweede etappe in Oman, waarna hij de leiderstrui kreeg. De eindzege lijkt de Belg van BMC nu niet meer te kunnen ontgaan. Morgen staat de laatste, vlakke etappe van de zesdaagse rittenkoers op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl