In samenwerking met
Omroep Brabant

Directie autoverhuurder Tilburg verdacht van witwassen

Drie directieleden van een Amerikaans autoverhuurbedrijf in Tilburg zijn opgepakt voor witwassen. Volgens het Openbaar Ministerie was er bij het Brabantse filiaal een opvallend grote constante geldstroom.

Over een periode van ruim twee jaar werd met contant geld voor meer dan 750.000 euro aan auto’s verhuurd. Opmerkelijk is dat het moederbedrijf zegt dat contante betalingen al lange tijd niet meer worden geaccepteerd. Daardoor kreeg het OM het vermoeden van witwassen.

Opvallend vaak kwamen leden van motorclub Satudarah een auto lenen bij de Tilburgse vestiging. Daarbij is ook een verband ontdekt met drugshandel en wapens. Bij het hoofdkantoor van de verhuurder is door het OM administratie opgevraagd om te onderzoeken hoe het bedrijf werd geleid.

Verhoord

Volgens Omroep Brabant zijn de aangehouden directieleden twee mannen en een vrouw. Ze komen uit Tilburg en Goirle. De verdachten zijn verhoord door de politie. In afwachting van de verdere uitkomsten van het onderzoek heeft de officier van justitie besloten hen vooralsnog vrij te laten.

Advertentie via Ster.nl