De advertentie van Van der Staaij
NOS NieuwsAangepast

Van der Staaij doet oproep: kies elkaar en pak eens de stofzuiger

Na VVD-lijsttrekker Rutte en PvdA-lijsttrekker Asscher heeft Kees van der Staaij nu ook een paginagrote advertentie in de dagbladen laten plaatsen. De SGP-lijsttrekker doet op Valentijnsdag een dringend verzoek: "Kies elkaar".

Een stabiele relatie is volgens Van der Staaij "een van de kostbaarste dingen in het leven". Hij vindt dat partners daarin moeten investeren. "Juist omdat relaties nooit perfect zijn en overal wel eens teleurstelling of verdriet is."

Enkele van zijn adviezen: pak eens de stofzuiger, "terwijl je daar eigenlijk een hekel aan hebt", neem je partner een keer onverwacht uit eten en zeg eens "gewoon wat je in hem of haar waardeert".

De oproep ligt in het verlengde van de eerdere SGP-campagne tegen overspel. "Het is een positief vervolg daarop", zegt Van der Staaij desgevraagd. Hij vindt dat de boodschap nog niet genoeg tussen de oren zit.

Nieuwe morele oproep

Van der Staaij denkt dat mensen op deze Valentijnsdag in aanloop naar de verkiezingen "in de stemming" zijn voor zijn romantische oproep, en hoopt dat ze er bij het koffiezetapparaat over zullen praten.

Hij heeft expres geen oproep gedaan om op 15 maart op de SGP te stemmen. Maar hij is daar ook niet op tegen, voegt hij er lachend aan toe.

Van der Staaij is na Rutte en Asscher de derde lijsttrekker die zich met een morele oproep tot de kiezer richt. Rutte zei dat mensen normaal moeten doen en Asscher nam het initiatief voor de advertentie "Wij zijn Nederland".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl