vlnr: Renate Groenewold, Jan Roelfs en Evert ten Napel
NOS VoetbalAangepast

'Kramer is een kindje dat geen snoep krijgt en dan gaat huilen'

Feyenoord draait als een tierelier en de dranghekken voor een groot feest op de Coolsingel lijken vast in bestelling te kunnen. Het enige gevaar lijkt te schuilen in eventuele relletjes rondom een geschorste spits (Michiel Kramer) en een gepasseerde aanvoerder (Dirk Kuijt). De gasten in het wekelijkse Sportforum op Radio 1 vragen het zich hardop af.

Kuijt werd in het duel met FC Groningen gepasseerd ten faveure van Jens Toornstra. De aanvoerder had als leider op meer krediet gerekend, maar begreep tegelijkertijd dat het doel van Feyenoord groter is dan hemzelf. "Een professionele reactie", vinden commentatoren Jan Roelfs en Evert ten Napel.

Roelfs: "Van Bronckhorst zoekt elke week naar zijn beste elftal en maakt daarin keuzes. En als er succes is, dan wil iedereen erbij horen. Ik zie dit niet als een relletje."

Groenewold: "Kuijt zegt dat hij zijn trots en ego opzij wil zetten voor het team. Volgens mij is hij ook het type dat de volgende keer zal laten zien dat hij het wél waard is."

Dirk Kuijt

Discussie over Kramer

Over de actie van Michiel Kramer zijn de gasten minder eensgezind. De spits werd door Feyenoord voor een week uit de selectie gezet omdat hij weigerde mee te doen aan een extra training voor reservespelers.

"Ongelooflijk", zegt Groenewold over de spits. "Als een kindje in een snoepwinkel dat geen snoepje van papa en mama krijgt en dan op de grond gaat liggen janken."

Ten Napel kan zich wél enigszins in Kramer verplaatsen. "Hij is tweede, derde of misschien wel vierde keus. Dan kan ik me voorstellen dat je denkt: het sneeuwt buiten, daar heb ik geen zin in."

Roelfs op zijn beurt: "Kramer moet als wisselspeler gewoon een bijdrage leveren door positief op de bank te zitten en de warming-up goed te doen. Ook als Giovanni van Bronkchorst hem tien keer laat lopen en niet één keer laat invallen."

Ten Napel schudt zijn hoofd: "Als je iedereen scherp wil houden moet je óók Kramer af en toe laten invallen. Bovendien hebben ze geen alternatief op die positie. Verkoop hem dan gewoon in de winterstop!"

'Kramer als een kindje dat geen snoep krijgt en gaat huilen'

'Onsportieve Veltman'

De opmerkelijke passeeractie van Ajacied Joël Veltman tegen Sparta, na het weekend zelfs even wereldnieuws, verdiende ook in het Sportforum aandacht. De verdediger doet alsof hij het spel wil stilleggen na een blessure van teamgenoot Bertrand Traoré, maar gaat er vervolgens als een speer vandoor.

"Ik zou die Veltman de snelweg A1 opgekegeld hebben. Ik vind hem zo'n keurige jongen, daarom begrijp ik het ook niet", aldus Ten Napel.

"Wie niet goed is moet slim zijn", grapt Groenewold. "Maar als een het doelpunt zou zijn geweest was het helemaal schandalig."

Roelfs moest er in eerste instantie vooral hard om lachen. "Maar als je er dan bewust over gaat nadenken denk je inderdaad: dat kan niet. Dit is onsportief gedrag."

Onbegrip over bijzondere passeeractie Veltman

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl