Grigor Dimitrov
NOS SportAangepast

Dimitrov en Zverev komen met titel naar Rotterdam

De Bulgaar Grigor Dimitrov heeft het ATP-toernooi van Sofia op zijn naam geschreven. Voor eigen publiek rekende hij af met David Goffin: 7-5, 6-4.

De 25-jarige Dimitrov, die de twee eerdere duels met de Belg gewonnen had, sprong in de eerste set zuiniger met zijn kansen om dan de Belg. De Bulgaar kreeg twee breakpoints en benutte ze beide, terwijl Goffin er vier liet liggen.

Dimitrov leek Goffin vervolgens snel te overmeesteren. De een jaar oudere Belg knokte zich echter knap terug van 0-5 naar 4-5, maar in de tiende game brak de Bulgaar hem opnieuw.

Dimitrov, die eerder dit jaar in Brisbane zegevierde, veroverde zijn vijfde titel. Komende week komt hij in actie op het ABN Amro World Tennis Tournament, net als Alexander Zverev, die in Montpellier de beste was.

De als vierde geplaatste Duitser rekende in de finale af met drievoudig winnaar Richard Gasquet, de nummer drie van de plaatsingslijst: 7-6 (4), 6-3.

De 30-jarige Fransman repareerde direct een vroege break, maar kwam er niet aan te pas in de tiebreak. Ook in de tweede set waren er weinig kansen. De elf jaar jongere Zverev benutte in de zevende game het enige breakpoint van de derde set en hield vervolgens het hoofd koel.

Gasquet was na Jo-Wilfried Tsonga en Jérémy Chardy de derde Franse horde voor de Duitser, die voor de vierde keer in de finale van een ATP-toernooi stond. Vorig jaar in Sint-Petersburg won hij zijn eerste titel.

Ook Zverev reist nu door naar Rotterdam, waar hij in de eerste ronde is gekoppeld aan de als tweede geplaatste Dominic Thiem.

Drie op rij Estrella

Victor Estrella won voor het derde jaar op rij het ATP-toernooi van Quito. De Dominicaan was in een spannende finale Paolo Lorenzi nipt de baas: 6-7 (2), 7-5, 7-6 (6).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl