Eden Hazard gevloerd bij Burnley

Chelsea morst punten bij Burnley

Chelsea heeft zondag twee punten laten liggen in de Engelse titelstrijd. De koploper van de Premier League kwam op bezoek bij Burnley niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Toch liepen de Blues verder uit omdat Tottenham Hotspur een dag eerder had verloren. Het verschil met de Spurs en Arsenal is nu tien punten.

Chelsea domineerde aanvankelijk en kwam al vroeg op 1-0. Op aangeven van Victor Moses schoof Pedro in de 7de minuut de openingstreffer binnen. Burnley knokte zich echter terug in de wedstrijd en maakte in de 24ste minuut 1-1 via Robbie Brady, die een vrije trap prachtig binnenschoot.

Robbie Brady schiet raak uit een vrije trap

De laatste keer dat Chelsea een doelpunt direct uit een vrije trap tegen kreeg, was liefst vier jaar geleden. Vervolgens kregen beide ploegen kansen op de winst, maar gescoord werd er niet meer. En daarmee mocht Burnley zich nog het ongelukkigst voelen.

Zaterdag verloor Tottenham met 2-0 bij Liverpool, won Arsenal met 2-0 van Hull City en was Manchester United met 2-0 te sterk voor Watford. Manchester City gaat maandag op bezoek bij Bournemouth.

Leicester zakt verder weg

Regerend kampioen Leicester City leed op bezoek bij Swansea City zijn vijfde opeenvolgende nederlaag. Alfie Mawson en Martin Olsson scoorden voor de thuisploeg uit Wales. Leicester zakte door de nederlaag naar de zeventiende plaats, nog net boven de degradatiestreep. Swansea klom naar plek vijftien.