Robin Haase in Rotterdam

Haase loot Duitser Mayer in Rotterdam

Robin Haase treft in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam de Duitser Florian Mayer. Dat bepaalde de loting zaterdagochtend.

De Nederlander, die op basis van een wildcard meedoet, verloor in 2012 zijn enige eerdere ontmoeting met Mayer op het gravel van Hamburg.

Haase maakt voor de negende keer zijn opwachting in Ahoy en noteerde in 2008 zijn beste prestatie: een plek in de kwartfinales.

Tallon Griekspoor is in het enkelspel de tweede Nederlandse deelnemer in Rotterdam en neemt het op tegen de Luxemburger Gilles Muller.

De 20-jarige debutant, momenteel de nummer 315 van de wereld, doet eveneens mee dankzij een wildcard. Griekspoor nam die afgelopen week over van de geblesseerde Tim van Rijthoven.

Wildcard voor Grieks talent

De derde en laatste wildcard van het toernooi ging naar Stefanos Tsitsipas. De 18-jarige Griek was vorig jaar de nummer een van de wereld bij de junioren. Hij staat op dit moment 202de op de ATP-wereldranglijst.

Tsitsipas trof het overigens niet bij de loting. Hij neemt het op tegen de als zesde geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl