John van den Brom
NOS VoetbalAangepast

AZ verlengt het contract met Van den Brom

John van den Brom is ook volgend seizoen trainer van AZ. De Alkmaarse club maakte bekend dat de optie in het tot en met dit seizoen lopende contract van de coach is gelicht. Daardoor blijft Van den Brom tot de zomer van 2018 bij AZ.

"We zijn met een mooi project bezig; met de staf, de directie en de spelers. Zowel met Max als Robert Eenhoorn (algemeen directeur, red.) ben ik vaak in gesprek gebleven om te kijken naar de toekomst, te kijken wat we kunnen verbeteren", vertelt een blije Van den Brom.

"De vele gesprekken die we gehad hebben, leidden er uiteindelijk toe dat we de optie met elkaar hebben gelicht."

Huiberts: geen vraagtekens bij AZ over Van den Brom

Even leek de liefde bekoeld tussen de Amersfoorter en de Alkmaarders. AZ moest voor 1 maart beslissen of ze de optie in het contract zouden lichten. De club deed daar nogal geheimzinnig over en Van den Brom werd nadrukkelijk genoemd bij Maccabi Tel Aviv. Maar volgens technisch directeur Max Huiberts was er niets aan de hand.

"Bij ons waren er niet veel vraagtekens en bij John ook niet. Dus ik denk dat de buitenwereld zich daar drukker over heeft gemaakt dan wij intern", aldus Huiberts.

De vijftigjarige Van den Brom volgde in september 2014 Marco van Basten op als hoofdtrainer van AZ. Onder leiding van de Amersfoorter eindigden de Noord-Hollanders in zijn eerste seizoen als derde. Afgelopen seizoen werd AZ vierde in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl