Selçuk Öztürk in de Tweede Kamer
NOS NieuwsAangepast

Denk daagt NRC voor de rechter voor artikel over Öztürk

De politieke partij Denk daagt NRC Handelsblad voor de rechter. Volgens Denk heeft de krant aantoonbaar geprobeerd om karaktermoord te plegen op Kamerlid en partijvoorzitter Öztürk. NRC schreef vorig jaar over zakelijke transacties van Öztürk met zorginstellingen. Hij zou van dubieuze deals groot financieel voordeel hebben gehad. De partij eist dat deze "valse informatie" wordt teruggenomen.

Volgens Denk is van alle transacties objectief vastgesteld dat Öztürk geen blaam treft en is daarmee de onwaarheid van het bericht aangetoond.

Öztürk had NRC Handelsblad eerst voor de Raad voor de Journalistiek gedaagd, maar daar is de krant volgens Denk niet verschenen. Daarom stapt Oztürk nu naar de rechter. "We kunnen als samenleving niet accepteren dat geprobeerd wordt om gekozen volksvertegenwoordigers monddood te maken met valse berichten."

NRC-redacteur Wester zegt in een reactie dat de zitting van de Raad voor de Journalistiek gewoon staat gepland, maar een maand is uitgesteld. "Komt de heer Öztürk kennelijk slecht uit", twittert hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl