Alain Traoré bezorgt Burkina Faso brons

Burkina Faso heeft bij het toernooi om de Afrika Cup beslag gelegd op het brons. In de strijd om de derde plaats won de verliezend finalist van 2013 met 1-0 van viervoudig kampioen Ghana.

De spelers van Burkina Faso met Bertrand Traoré (in het rood) vieren de derde plaats op de Afrika Cup.

Op een door de regen moeilijk bespeelbaar veld in Port-Gentil was Ghana voor rust beter. Vooral Bernard Tekpetey, de 19-jarige aanvaller van Schalke, had zeker drie keer kunnen scoren. Een van zijn pogingen belandde op de lat. Burkina Faso stelde daar één kans tegenover: linksbuiten Préjuce Nakoulma ontsnapte van eigen helft en schoot ver naast.

In de open tweede helft kregen beide teams de nodige kansen en kon het beide kanten op. Twee minuten voor tijd besliste Alain Traoré (Kayserispor) het duel voor Burkina Faso. De wijze waarop was fraai: hij poeierde een vrije trap in de kruising.

Ajacied Bertrand Traoré, die in de halve finale tegen Egypte de beslissende strafschop miste, speelde de hele wedstrijd. Christian Atsu (oud-Vitesse) kwam een kwartier voor tijd in bij Ghana.

Avram Grant voor het duel om het brons bij de Afrika Cup, zijn laatste als bondscoach van Ghana.

Afscheid Grant

Voor Avram Grant was het de laatste wedstrijd als bondscoach van Ghana. De Israëliër, die in het verleden onder meer Chelsea onder zijn hoede had, heeft een aflopend contract dat niet verlengd wordt.

Zondag staat de finale tussen Kameroen en Egypte op het menu.