José Mourinho tijdens de wedstrijd tegen Hull City

Averij Manchester United, City legt West Ham over de knie

In de Premier League heeft Manchester United thuis tegen Hull City kostbare punten verspeeld: 0-0.

Vorige week was Hull United al de baas in de return van de halve finales van de League Cup, maar die nederlaag deerde United na de 2-0 thuiszege niet. Ditmaal speelde de ploeg van José Mourinho te pover om Hull op de knieën te krijgen.

Kevin De Bruyne opende de score voor Manchester City

Bijna vier weken na de 5-0 zege in de FA Cup, heeft Manchester City ook in de competitie een klinkende zege geboekt bij West Ham United. De Citizens wonnen nu in Londen met 4-0 en nestelden zich naast Liverpool op de vierde plaats.

City leidde bij rust al comfortabel. Kevin De Bruyne rondde een combinatie met Gabriel Jesus af. David Silva en Jesus zelf scoorden na goed werk van Leroy Sané.

Yaya Touré maakte na rust het kwartet vol vanaf de stip na een overtreding van José Fonte op Raheem Sterling.

Everton speelt gelijk

Nummer zeven Everton, de ploeg van trainer Ronald Koeman, bleef bij Stoke City steken op 1-1. Voor de thuisploeg maakte Peter Crouch zijn honderdste treffer in de Premier League. Met een eigen doelpunt zorgde Ryan Shawcross voor de gelijkmaker.

Bij Stoke speelden Bruno Martins Indi, Erik Pieters en Ibrahim Afellay de gehele wedstrijd. Doelman Maarten Stekelenburg zat op de bank bij Everton, dat uit de laatste zes competitieduels veertien punten haalde.