De FIOD is onderdeel van de Belastingdienst
NOS Nieuws

Geen belasting over loon uitzendkrachten: drie mannen opgepakt

De FIOD heeft twee mannen uit Rotterdam en een man uit Den Haag opgepakt. Ze worden verdacht van faillissementsfraude, belastingfraude en witwassen en zouden voor zeker 12,5 miljoen euro hebben gefraudeerd.

Het drietal heeft volgens de fiscale opsporingsdienst sinds 2012 gefraudeerd via hun bedrijfjes, voornamelijk uitzendbureaus in de steigerbouw. Ze zouden de belasting die over het loon van de uitzendkrachten moest worden betaald, niet afgedragen.

Door de belastingschuld gingen de uitzendbureaus vervolgens failliet. Geld uit deze bedrijven werd volgens de FIOD vooral gebruikt voor eigen gewin. Na een faillissement startten de verdachten weer nieuwe bedrijven, is de verdenking.

Vuurwapens

Volgens de FIOD hebben de mannen ook valse facturen gemaakt, waardoor de winst werd gedrukt. Daarnaast werd veel contant geld gestort en gepind, maar de opsporingsdienst kan de herkomst daarvan niet achterhalen.

De FIOD heeft 14 panden in de omgeving van Den Haag en Rotterdam doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op de administratie en bankrekeningen, maar ook zijn onder meer twee vuurwapens, acht auto's en 50.000 euro contant geld in beslag genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl